gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сарми»Новогодишни сарми, печени в гювечета

Новогодишни сарми, печени в гювечета

EvgeniaEvgenia
Чирак
4026010656
Новогодишни сарми, печени в гювечета
Снимка: Evgenia
1 / 3
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции4
"Вече знаем какво със сигурност ще има на новогодишната трапеза - вкусни сармички в гювечета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на кайма и се добавят подправките и стафидите.

Престоява в хладилник за един ден.

Задушават се лукът и праз лукът в зехтина и малко вода.

Добавя се доматената паста. Сместа ври около 15 минути.

Накрая се смесват овкусената кайма, ориза и сместа. Завиват се зелеви сарми.

Слагат се в глинени гювечета, които на дъното си са покрити със зелеви листа.

Полива се отгоре със зелева чорба и зехтин.

Пекат се новогодишни сарми печени в гювечета за два часа на 170 °C във фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: