Торта с рози и шамфъстък

ИскраИскра
Чирак
8355197168
Торта с рози и шамфъстък
Снимка: Искра
1 / 2
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
"Това сладко съвършенство трябва да бъде споделено с всичките ви приятели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе едро шамфъстъка. Маслото и захарта се смесват, след което разбиваме с миксер, докато стане мек крем. Разбърквайки добавяме яйцата.

Сипваме захарния сироп, след това розовата вода и отново разбъркваме.

Смесваме брашното с бакпулвера, шамфъстъците и кардамона. Прибавяме към сместа с яйца и разбъркваме.

Разделяме тестото на 2 части и изсипваме във форма за печене с диаметър 22 см. Печем на 170 градуса за 30 минути, след което охлаждеме върху решетка.

За крема смесваме желатина с водата и го оставете да набъбне. Разтопяваме в микровълновата след това.

Разтопяваме но водна баня белия шоколад, смесваме го с желатина, разбъркваме добре и оставяме настрани.

Смесваме маскарпонето с пудрата захар, добавяме лимоновия сок, шоколадовата смес и разбиваме добре.

В друга купа разбиваме сметаната, до меки връхчета, след което смесваме добре с крема с маскарпоне.

Разрязваме блатовете на две. Редуваме блат, крем и сладко от рози и покриваме тортата с останалия крем.

Декорираме сметановата торта с нарязан шамфъстък и изсушени листа от роза.

Тортата с рози и шамфъстък е страхотна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: