Пълнени кюфтета по турски (Ичли Кюфте)
Punjene ćufte na turski način (Ičli Ćufte)Turkish Stuffed Meatballs (Içli Köfte)
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета по турски (Ичли Кюфте)

Пълнени кюфтета по турски (Ичли Кюфте)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k9k1
Пълнени кюфтета по турски (Ичли Кюфте)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Вижте тънкостите в приготвянето на пълнените кюфтета по рецепта от турската кухня"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кайма - 230 г телешка
  • орехи - 90 - 100 г
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • лют пипер - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • сол - 3 щипки
  • За обвивката
  • яйцa - 1 бр.
  • кайма - 260 г
  • булгур - 50 г
  • грис - 50 г пшеничен
  • червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • кимион - 2 щипки
  • лук - 1/2 глава
  • Още
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко мазнина.

Смелете орехите на ситно и овкусете каймата с подправките.

Добавете в съда при лука 1 с.л. доматено пюре, малко вода и каймата.

Бъркайте, докато стане на трохи и оставете плънката настрана.

За обвивката сварете първо булгура.

Нарежете лука на ситно и го смесете с каймата, гриса, солта, яйцето, подправките и булгура.

Оставете сместа за около 30 минути настрана.

Вземете от сместа с леко навлажнени ръце и я разстелете върху дланта си.

Сложете в средата от плънката, затворете ги хубаво и ги оформете като кюфтенца.

Направете същото с останалите продукти.

Оваляйте пълнените кюфтенца в брашно и ги пържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина до златисто.

Извадете ги върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

Пълнените кюфтета по турски (Ичли Кюфте) са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: