Орехов сладкиш с яйчен крем
Kolači od oraha sa kremom od jaja
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Орехов сладкиш с яйчен крем

Орехов сладкиш с яйчен крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k9k1
Орехов сладкиш с яйчен крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"Следобедите могат да бъдат още по-приятни - просто сервирайте кафето си с няколко парченца от този орехов сладкиш"

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 150 г
  • брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 130 г
  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • сладкарска сметана - 300 г течна
  • ванилова захар - 20 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • захар - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта с яйцата до пухкав крем. Разтопете и разбъркайте на водна баня шоколада и маслото. Добавете към крема и разбъркайте.

Добавете щипка ванилова захар, 75 г от нарязаните орехи, бакпулвера и брашното. Разбъркайте сместа за ореховия сладкиш.

Сипете в тава 20х20 см, застлана с хартия за печене и печете на 180 градуса за 20 минути.

Нарежете на квадратчета и всяко още напречно на две, за да оформите пастичките.

Направете крем от останалата ванилова захар и сметаната. Разбийте с миксер и напълнете в пош с назъбен накрайник. Шприцовайте между двете половинки, за да слепнат, после направете 4 розички отгоре и посипете с орехи.

Съхранявайте в хладилник или поднесете веднага готовия орехов сладкиш с яйчен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: