Мини еклери с шоколадов кувертюр
Mini ekleri sa čokoladnom kuvertiromProfiteroles con cobertura de chocolate
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Мини еклери с шоколадов кувертюр

Мини еклери с шоколадов кувертюр

Мини еклери с шоколадов кувертюр
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
28/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Един еклер, два еклера, три еклера - и така си ги хапваме, докато свършат"

Необходими Продукти

  • еклери
  • сол - щипка
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • крем
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 3 и 1/2 с.л.
  • краве масло - 1 бучка
  • брашно - 3 и 1/2 с.л.
  • глазура
  • краве масло - бучка
  • шоколадов кувертюр - около 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в голяма тенджера олиото, солта и водата. След като заври, свалете от печката и добавете ванилията и брашното. Разбъркайте.

Чукнете едно яйце вътре, разбъркайте. После добавете второ и така до последното. Замесете тесто за еклери. С помощта на лъжица загребвайте и оформяйте вкусните еклерчета.

Наредете ги върху хартия за печене в тава. Печете на 180 градуса до готовност. Оставете да изстинат.

В касерола сипете 400 мл мляко и захарта. След като се разтопи, свалете от огъня. В купичка разбийте жълтъците, другото мляко и брашното. Разбъркайте добре и добавете малко по малко с непрестанно бъркане.

Върнете на котлона до завиране. Свалете от котлона, добавете маслото и ванилиите. Оставете да изстине.

Разрежете внимателно и напълнете еклерите с крем. Наредете ги в поднос. Пригответе глазурата като разтопите шоколада с маслото. Може да полеете отгоре или да използвате готварски молив за писане, пълен шоколад.

Поднесете вашите мини еклери с шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: