Заешко с грах в гювеч
Zečetina sa graškom u đuvečari

Заешко с грах в гювеч

Заешко с грах в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Гювеч, пълен със заешко с грах - ястие мечта за цялото семейство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и запържете гъбите в 4 с.л. олио. Извадете ги настрани. Заешкото месо също нарежете и запържете в мазнина.

Добавете накълцаните моркови и лук. Задушете и добавете нарязаните картофи. Добавете доматеното пюре, грах и червения пипер.

След 5 минути сипете вода да покрие продуктите. Овкусете със сол и върнете гъбите в заешката яхния. Варете, докато месото стане готово.

Сложете в гювеч и запечете в студена фурна за 15 мин. на 250 градуса. След това запечете за още половин час на 200 градуса.

След това може да поднесете заешкото с грах в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: