Типов хляб в хлебопекарна с лимец
Tipski hleb u mini pekari sa speltom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Типов хляб в хлебопекарна с лимец

Типов хляб в хлебопекарна с лимец

EvgeniaEvgenia
Помощник Готвач
756042022812
Типов хляб в хлебопекарна с лимец
Снимка: Evgenia
1 / 3
09/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене210 мин.
Общо225 мин.
Порции4
"Най-голямото ни изкушение е домашният хляб, от всичко друго можем да се лишим, но от него не"

Необходими Продукти

  • лимец - 160 г
  • типово брашно - 100 г
  • бяло брашно - 200 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 250 мл хладка/топла
  • суха мая - 4 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресявам брашното и го поставям в купа.

Изливам хладката вода в съда на хлебопекарната. В единия край на съда изсипвам солта, а в другия захарта.

По средата изсипвам зехтина, с който намазвам перките на хлебопекарната и стените на съда.

Изсипвам вътре пресятото брашно. Правя кладенче в брашното и поставям маята, която след това покривам с брашно.

Пека на програма - Whole wheat, подходяща за пълнозърнест хляб, 900 г, кафява коричка.

Важно е да се спазват всички пропорции и задължително водата да е топла.

Препоръчително е използването на назъбен нож, с който се реже хлябът в хлебопекарна, а типовият хляб в хлебопекарна с лимец трябва да е изстинало.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: