gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ризото»Ризото с манатарки и пармезан

Ризото с манатарки и пармезан

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1932k6989191
Ризото с манатарки и пармезан
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
09/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Кремообразно, вкусно и лесно за приготвяне се оказа това ризото с манатарки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и манатарките, след което ги задушете в сгорещения зехтин.

Добавете ориза и виното, разбъркайте.

Пилешкият бульон за ризотото трябва да е горещ.

Започнете да добавяте по 1 черпак от него, като разбърквате и добавяте следващата част, едва когато предишната е напълно усвоена. Така ще получите кремообразност.

Овкусете с мащерка и сол, поръсете с пармезан и поднесете.

Ризотото с манатарки и пармезан е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: