gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Сьомга с песто и чери домати

Сьомга с песто и чери домати

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4625k1k1k
Сьомга с песто и чери домати
Снимка: Ivi Vacca
1 / 4
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Ето на това казваме разкошно приготвена рибка по най-добрия начин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета с кухненски нож и я сложете в леко намазнена тавичка.

Изсипете бялото вино и лимоновия сок върху нея и я оставете така да се маринова.

След това намажете горната ѝ част добре с песто, така че навсякъде да бъде покрита.

Поръсете я с каперси и сложете половинки чери домати между парчетата.

По желание добавете и нарязани гъбки.

Залейте ястието със зехтин и го сложете за около 20 минути на 200 °C.

При поднасяне гарнирайте печената риба с още резени лимон.

Сьомгата с песто и чери домати е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: