gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен бутер пай с бекон

Солен бутер пай с бекон

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2353k6155811
Солен бутер пай с бекон
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Всички ще искат да опитат този солен пай, така че гледайте да има за всички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете три картофа на малки кубчета, а четвъртия картоф нарежете на колелца.

Кашкавалът и беконът се нарязват на малки кубчета.

Добавете картофите в тиган със зехтин, осолете ги и ги изпържете заедно с няколко клонки розмарин.

Разточете бутер тестото с дървена точилка и изрежете от него кръг с големина на съда, в който ще го сложите.

Прехвърлете го в тавичката върху хартия за печене.

Отгоре изсипете пържените картофи, бекона и кашкавала.

Наредете кръгчетата картофи в кръг и подгънете краищата на тестото навътре.

Сложете соления пай в предварително загрята на 180 °C фурна за около 50 минути.

Извадете го и го оставете леко да изстине.

Соленият бутер пай с бекон е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: