Турски булгур пилаф с фиде
Turski bulgur pilav sa fidom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Турски булгур пилаф с фиде

Турски булгур пилаф с фиде

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4442k2k6725
Турски булгур пилаф с фиде
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
28/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Имате ли продукти за приготвяне на турския булгур пилаф с фиде? - А, защо още не сте започнали да го правите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво булгура и го накиснете за 20 минути в студена вода.

Почистете и накълцайте лука на дребно. Задушете с 1 с.л. масло. После към него добавете нарязаната на ситно чушка. Разбъркайте, сипете наситнените домати.

Разбъркайте и сипете бульона. Щом заври, добавете булгура. Оставете пилафа да се вари, докато течността се изпари. Овкусете с черен пипер и сол.

Запържете фидето с 1 с.л. масло и добавете към ястието.

Варете турския булгур пилаф с фиде още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: