Содена питка с царевично брашно и сирене
Soda pogača sa kukuruznim brašnom i sirom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содена питка с царевично брашно и сирене

Содена питка с царевично брашно и сирене

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Содена питка с царевично брашно и сирене
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
18/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Трапезата е наистина пълна, когато на нея присъства една домашна содена питка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете бакпулвера към двата вида брашно.

Угасете содата в киселото мляко.

В купа сипете половината от сместа с брашното. Добавете киселото мляко, яйцето, олиото, натрошеното сирене и солта. Ако сиренето е солено, не добавяйте допълнително сол.

Разбъркайте с помощта на дървена лъжица и на части добавете останалото количество брашно.

Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре тестото. Загладете и оставете да престои 20-тина минути.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете содената питка до готовност - около 35 минути.

Може да намажете още топлата питка с малко масло.

Содената питка с царевично брашно и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: