gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Свински джолан с бяло вино в гювеч

Свински джолан с бяло вино в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2443k6328361
Свински джолан с бяло вино в гювеч
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
30/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции6
"Такава вкусотия е този джолан в гювеч, че всяка седмица ще започнете да си го готвите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Запечете на загрята скара джоланчетата, за да се образуват резки по кожата.

Нарежете лука на дебели шайби и ги запечете на скарата.

Разрежете обелените моркови на две и също ги запечете.

Нарежете манатарките и чушките.

Подгответе гювеч и на дъното наредете джоланчетата. Около тях наредете нарязаните картофи, гъбите, морковите и чушките. Най-отгоре разположете лука.

Сипете виното и топла вода - колкото да покрие продуктите в гювеча.

Поръсете със зърна пипер и по желание добавете цели скилидки чесън.

Сложете гювеча в студена фурна, включете на 220 градуса. Печете около 30-тина минути, след което намалете фурната на 170 и печете в продължение на 3 часа.

Свинският джолан с бяло вино в гювеч е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: