Гъбена супа с фиде и мляко
Čorba od pečuraka sa rezancima i mlekom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с фиде и мляко

Гъбена супа с фиде и мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Гъбена супа с фиде и мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
05/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Ако трябва да бъдем напълно честни, предпочитаме да хапваме точно такива супички всеки ден вместо пържолки и кюфтенца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в блендер почистените и измити целина, морков, чесън и лук.

Загрейте зехтина в тенджера на умерен огън и задушете зеленчуците за 5 минути. Сипете брашното и го запържете за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато.

Наситнете гъбите на малки парченца.

Смесете двата вида мляко и добавете щипка сол. Прибавете ги в тенджерата и разбъркайте добре, за да не се образуват бучици. Налейте около 500 мл топла вода.

Когато супата заври, добавете кубчето бульон, нарязаните гъби и мащерката.

Варете гъбената супа 20-тина минути и добавете мслото.

Овкусете с още черен пипер и сол. Прибавете фидето и варете супата до готовност.

Гъбената супа с фиде и мляко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: