Класическа торта Карпатка
Klasična torta KarpatkaTarta Karpatka clásicaClassic Carpathian Cake

Класическа торта Карпатка

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Класическа торта Карпатка
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
28/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Колкото и здравословно да се храним, винаги ще се изкушим от тази класическа тортичка"

Необходими Продукти

  • тесто
  • краве масло - 80 г
  • вода - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • крем
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • течен шоколад - 4с.л.
  • захар - 150 г
  • сладкарска сметана - 130 мл течна
  • царевично нишесте - 60 г
  • краве масло - 150 г меко
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сипете водата, солта и прясното мляко. Щом заври, сипете брашното и разбъркайте много добре. Когато се получи тесто, се сваля от котлона и се оставя да изстине.

Към него се добавят яйцата, като след всяко се разбърква. Сипете половината от тестото във форма с диаметър 26 см. Печете блата за чудесната торта за 25 минути на 200 градуса. Така процедирайте и с другата част.

През това време пригответе тортения крем. Смесете нишестето, яйцата и захарта. Сипете малко мляко. Другите оставете да заври в тенджера. Сипете първата смес с яйцата и върнете на котлона. Бъркайте, докато се сгъсти.

Добавете ванилията и покрийте с фолио. Щом се охлади, разбийте с миксер.

Разбийте маслото и пудрата захар и добавете в крема. Разбийте сметаната и добавете към крема.

Започнете сглобяването на торта Карпатка, поставяйте единия блат. Стегнете с ринг. Сипете крема и поставете течния шоколад с помощта на корнет.

Сложете втория блат и оставете готовата торта в хладилник да стегне.

Махнете ринга, украсете с шоколад и поднесете Класическата торта Карпатка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: