gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Моите точени охлювчета

Моите точени охлювчета

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2353k6155741
Моите точени охлювчета
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
28/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции9
"Точени охлювчета за закуска - събуждайте цялата къща, защото са готови"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята и захарта.

Отделно пресейте брашното, оформете кладенче в средата му и вътре сипете прясното мляко, солта, двете яйца и белтък. Постепенно замесете меко тесто, което да не лепне. Разделете го на 4 равни части, покрйте с кърпа и оставете да втасат за 15-тина минути.

Настържете на ситно ренде кашкавала и сиренето, разбъркайте ги заедно с омекналото масло.

Вземете една топка тесто и я разточете на правоъгълник (35х45 см). Намажете кората с кашкавалената смес.

Разточете втората топка и я сложете върху първата намазана кора. Отново поръсете със сместа. Процедирайте по същия начин с останалите две топки тесто.

Навийте получената дебела кора на руло, а от него изрежете охлювчетата.

Сложете хартия за печене в тава и наредете отгоре охлювчетата. Оставете да втасат повторно за 20-тина минути.

Намажете ги разбития жълтък и поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете закуските до приятен загар.

Моите точени охлювчета са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: