Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Бутер кремки с яйчен крем

Бутер кремки с яйчен крем

Бутер кремки с яйчен крем
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Ето я перфектната закуска от бутер кремки с яйчен крем - съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • захар - 2 с.л.
  • бутертесто - свежо
  • яйца - 1 брой
  • крем
  • брашно - 7 с.л.
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 7 с.л.
  • яйца - 4 броя
  • есенция - 1 ч.л. ванилия
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свежото бутертесто на правоъгълници.

С помощта на формичка във всеки получен правоъгълник очертайте фигурка, но без да изваждате изрязаното тесто.

Намажте тестото с разбито яйце и поръсете със захарта.

Загрейте фурната на 220 градуса до готовност на бутерките.

Междувременно пригответе млечния крем. Сипете в тенджера 800 мл от млякото и захарта.

Загрейте млякото до разтопяване на захарта и свалете от огъня.

Разбийте четирите яйца много добре, добавете към тях брашното и останалото мляко. Разбъркайте хубаво. С непрекъснато бъркане излейте при топлото мляко и върнете на огъня.

Варете на слаб огън до сгъстяване, като не спирате да бъркате.

Добавете маслото към готовия крем и разбъркайте до разтопяване. Изчакайте да се охлди.

Внимателно отделете очертаните капачета и напълнете гнезденцата. Върнете капачетата и поръсете с пудра захар.

Бутер кремките с яйчен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: