Начин на приготвяне
Нарежете свежото бутертесто на правоъгълници.
С помощта на формичка във всеки получен правоъгълник очертайте фигурка, но без да изваждате изрязаното тесто.
Намажте тестото с разбито яйце и поръсете със захарта.
Загрейте фурната на 220 градуса до готовност на бутерките.
Междувременно пригответе млечния крем. Сипете в тенджера 800 мл от млякото и захарта.
Загрейте млякото до разтопяване на захарта и свалете от огъня.
Разбийте четирите яйца много добре, добавете към тях брашното и останалото мляко. Разбъркайте хубаво. С непрекъснато бъркане излейте при топлото мляко и върнете на огъня.
Варете на слаб огън до сгъстяване, като не спирате да бъркате.
Добавете маслото към готовия крем и разбъркайте до разтопяване. Изчакайте да се охлди.
Внимателно отделете очертаните капачета и напълнете гнезденцата. Върнете капачетата и поръсете с пудра захар.
Бутер кремките с яйчен крем са готови.