gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено Руло»Руло от тиквички с крема сирене и чедър

Руло от тиквички с крема сирене и чедър

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Готвач
1588315493424
Руло от тиквички с крема сирене и чедър
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
11/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
"Апетитно и ефектно руло с тиквички и крема сирене - струва си да се опита веднага"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, настържете ги, посолете ги и оставете в купа с гевгир да се отцедят.

Нарежете копъра, половината зелен лук и 2 скилидки чесън на ситно.

Настържете кашкавала и го добавете към останалите съставки. След като тиквичките са си пуснали вода, с ръце ги изстискайте още веднъж, за да може да премахнете и останалото количество вода.

Прибавете към тях нарязаните копър, лук, чесън и настърганият кашкавал.

Овкусете със сол и пипер и добавете яйцата и протеина.

Разбъркайте всичко хубаво, да се получи еднородна смес.

Намазнете тава и поставете в нея хартия за печене, която също хубаво намажете с олио. Изсипете сместа и оформете блата от тиквички като правоъгълник.

Печете на 200 °C за около 25 минути.

През това време в купа смесете крема сиренето, магданоза, останалия зелен лук, нарязан на ситно и останалите 2 скилидки чесън, също нарязани на ситно. Разбъркайте хубаво.

След като блатът е готов, го оставете за няколко минути да си почине.

Намажете със сместа от крема сирене. Отгоре наредете ивички шунка и листи чедър.

Навийте внимателно на солно руло от тиквички, преместете в подходящ поднос и сервирайте, поръсено с копър.

Да ви е сладко с това руло от тиквички с крема сирене и чедър!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: