gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кавърма с 2 вида месо

Кавърма с 2 вида месо

Кавърма с 2 вида месо
Снимка: Secrets from the chefs
1 / 5
12/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"След мезетата и салатата със сигурност ще си оставим място и за тази кавърма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Здравейте приятели. Днес ще ви представя едно класическо ястие каварма с 2 вида месо.

Каварма - Думата е с турски произход. Най-често съдържа месо (свинско и/или пилешко), лук, чубрица, чушки, черен пипер, сол.

Харесвате ли рецепти, в които месото се комбинира с изобилие от зеленчуци и вкусът на полученото ястие е прекрасна симбиоза? А обичате ли българската кухня? Кавърма с 2 вида месо е неустоима експлозия от вкусове! Пилешкото и свинското месо в него е нежно и увито в апетитен сос със зеленчуци, които вървят много добре с него.

Тази рецепта за вкусна каврма е изключително типична за менюто ни през есента и зимата. Представете си, че навън е студено и недружелюбно, вали дъжд или вали сняг, а това прекрасно ястие къкри на котлона у дома... Топло е, уютно и цялата къща мирише на пилешко... Звучи добре, нали?

Накрая цялото семейство е около масата, чиниите са пълни и ръчно изпеченият хляб се сервира на ръка, което е последното парче от пъзела на тази вкусна идилия!

Приготвянето на каврма с 2 вида месо е лесно и приятно! Продуктите са типични за всяко домакинство. Разбира се, често искаме да оставим собствения си почерк в рецепта! Затова импровизирайте смело, ако ситуацията го изисква, и просто следвайте указанията на рецептата. Вместо червен лук можете да използвате класически лук или зелен лук, ако желаете. Можете също така да добавите праз и зелени чушки заедно с червени. Всичко е много лесно, стига да готвим с желание и любов!

Измийте и подсушете пилешките гърди и свинското месо с кухненска хартия. Нарежете ги на средно големи парчета.

Подгответе и вашите зеленчуци. Нарежете лука на полумесеци.

В дълбок тиган или тенджера загрейте маслото на среден до силен огън. Сложете в него лука, нарязан на полумесеци, и го запържете. Малко след това добавете свинското, защото се нуждае от малко повече време за готвене, докато промени цвета си. Запържете за няколко минути и добавете пилешкото филе, като разбърквате от време на време, за да не загори храната.

След като мислите, че сте запържили месото, е време да добавите морковите и тиквичките. Налейте чаша вода и оставете ястието да се готви под капак, като разбърквате на всеки няколко минути. Добавете гъбите и печените чушки и оставете да заври.

След около 20 минути зеленчуците ще омекнат и ще пуснат собствен сос. Сега е моментът да подправите ястието със сол и подправки, както и да добавите доматите, които преди това сте настъргали на едро ренде или пасирали в кухненски робот.

Разбъркайте добре, намалете на по-слаб огън и оставете кавърмата да се свари, докато водата се намали и остане малко сос.

Сервирайте ястието, а по желание можете да поръсите отгоре с нарязан магданоз. Приятен апетит!

VIDEO - https://youtu.be/UeDCMKyukAM

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: