Лозови сарми с леща

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
796
2k
02/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции40 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 172
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате лещата за 3-4 часа в гореща подсолена вода. Отцеждате я и я смесвате с ориза, нарязания на дребно лук, олиото, подправките, доматите и настърганите картофи (1 картоф оставяте цял) и посолявате.

С плънката и лозовите листа свивате сармички. Нареждате ги в тенджера, дъното, на която сте покрили с нарязания на кръгчета картоф. Покривате отгоре с лозови листа и затискате с чиния. Прибавяте толкова вода, че да достигне до ръба на чинията.

Варите сармите на тих огън.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар