Бирени карфиолени хапки
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Бирени карфиолени хапки

Бирени карфиолени хапки

АнабелАнабел
Новак
3061k1k484
Бирени карфиолени хапки
Снимка: Анабел
1 / 2
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Бирата изстудена ли е, защото панираният карфиол е готов вече?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бира - 150 мл
  • карфиол - 1 среда глава
  • черен пипер - 1/2 к.лъжичка
  • брашно - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете главата карфиол на розички. Измийте ги добре и прехвърлете в тенджера с леко подсолена вода.

Бланширайте за няколко минути и изваждайте с помощта на решетъчна лъжица.

Разбийте яйцата и добавете към тях бирата и двата вида пипер. Разбъркайте и добавете брашното - лъжица по лъжица.

Получава се смес, която е с консистенция на боза.

Потапяйте карфиола в тази смес и изпържете в добре загрято олио. Отцеждайте биреното мезе върху кухненска хартия.

Бирените карфиолени хапки са много вкусни!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: