gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запечен карфиол с качота

Запечен карфиол с качота

АнабелАнабел
Новак
3021k1k458
Запечен карфиол с качота
Снимка: Анабел
1 / 3
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
"Ако обичате карфиол, значи тази рецепта с качота, пармезан и прясно мляко е вашата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разделете карфиола на розички. Кипнете вода на котлона, посолете я и бланширайте карфиола за 10-тина минути.

Разтопете маслото в малка тенджера и запържете брашното. Сипете прясното мляко, като не спирате да бъркате.

Гответе до сгъстяване на соса Бешамел. Овкусете го с индийско орехче и сол, а накрая добавете сиренето Качота. Бъркайте до разтопяването му.

Намазнете тава за печене и наредете карфиола, а отгоре полейте със соса. Поръсете с пармезан и черен пипер.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете карфиола до готовност.

Запеченият карфиол с качота е много вкусен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: