Празничен фасул

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7699042k
Празничен фасул1 / 2
15/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
"Вярвате или не, но на празничната трапеза трябва да има и празничен фасул"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплаквате и го варите 15-20 минути в нова вода. Сменяте водата и продължавате да варите на умерен огън, докато фасулът омекне. Прибавяте нарязаните чушки, препечените люти чушлета, 1 цяла обелена глава лук и 2 с.л. олио.

Малко преди фасулът да се свари напълно, слагаме ориз и другата глава лук, която сме нарязали много ситно и сме задушили в останалата мазнина и малко вода заедно с обелените и настъргани домати. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и варим боба още 15-20 минути на тих огън.

Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрит джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: