Праз плакия

04/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 724
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате нарязания на ситно лук в 1 к.ч. вода, докато омекне. Наливате олиото, позапържвате лука, отстранявате тенджерата от огъня, слагате червения пипер, разбърквате добре и връщате отново на огъня. Слагате праза, който сте обелили и нарязали на парчета, широки 2-3 см.

Наливате толкова гореща вода, колкото да се покрият продуктите и варите на умерен огън.

Когато празът поомекне, прибавяте нарязаните на кубчета кисели краставички, маслините, черния пипер и доматеното пюре, размито с малко топла вода.

Доварявате на тих огън, докато ястието остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар