Италиански бутер лодки
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бутерки»Италиански бутер лодки

Италиански бутер лодки

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7222k2554
Италиански бутер лодки
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Никога не пропускайте закуската, особено след като имате тези вкусни лодки в чинията си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете бутер тестото върху набрашнена повърхност. Разделете на 8 части.

В средата на всяка част сложете белените домати, малко нарязан босилек, настърганата шунка и настъргания кашкавал. Накрая сложете 2 сушени маслини.

Разбийте яйцето. Намажете краищата с разбитото яйце. Сгънете единия край на тестото върху другия, пак намажете с яйце и притиснете краищата на тестото с вилица. Трябва да се получи като лодка. Ще се ориентирате по снимката. Не е нужно да сте чак толкова прецизни. Поръсете с лен. Печете бутерките 20 минути на 200 градуса.

Италианските бутер лодки сервират топли. Приятен апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: