Канелони с телешко месо
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с телешко месо

Канелони с телешко месо

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7222k2554
Канелони с телешко месо
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции2
"Ако говорим за чужда кухня, италианската е сред фаворитите в менюто ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и настържете морковите, да се задушат.

Когато зеленчуците омекнат, добавете телешката кайма, черния пипер и солта и оставете да къкри на среден огън за 10 минути.

Добавете доматената пюре към месото и варете, докато доматената вода се изпари. Оставете сместа да се охлади и през това време направете Бешамел.

Поставете маслото в тенджерата и го разтопете на изключително слаб огън, когато се разтопи, добавете 1 супена лъжица брашно с непрекъснато бъркане.

Леко добавете мляко към всичко и когато млякото се сгъсти малко, добавете моцарелата. Разбъркайте още 5 минути, свалете от котлона, добавете сол и черен пипер.

Изсипете половината от доматения сос върху огнеупорната чиния и подредете вече пълните със сместа канелони.

Залейте всичко със сос Бешамел и накрая останалата част от доматения сос.

Печете канелоните с телешко месо във фурната на 200 °C за 40 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: