Сочно пилешко филе в марината
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сочно пилешко филе в марината

Сочно пилешко филе в марината

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7453k2614
Сочно пилешко филе в марината
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
17/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
"Малко маруля и обядът е готов ="

Необходими Продукти

  • горчица - 2 ч.л.
  • ябълков оцет - 4 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л., за марината
  • черен пипер - според нуждите
  • сол - на вкус
  • винен оцет - 4 с.л.
  • пилешки гърди - 500 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди.

В дълбока купа смесете горчицата, ябълковия оцет, зехтина, черния пипер, солта, винения оцет и сложете нарязаната пържола.

Разбъркайте всичко добре и поставете прозрачно фолио върху купата. Оставете месото да престои 1 час в марината.

Запържете в горещ тиган и печете от двете страни на слаб огън, за да не изсъхне месото.

Сочното пилешко филе в марината е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: