gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки трътки на грил тиган

Пилешки трътки на грил тиган

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k13k20
Пилешки трътки на грил тиган
Снимка: Мария Симова
2 / 3
17/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Насладете се на студено пиво и вкусни пилешки трътки на грил тиган!"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 1 кг
  • мерудия - на вкус, шарена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и поставете пилешките трътки в тенджера със студена вода. Поставете на котлона и варите за 15-20 минути, след завирането им.

Изсипете им водата и оставете да се поохладят, нанижете трътките на дървени шишчета.

Нагрейте грил тигана (сух) и подредете шишчетата с трътки, запичане ги от всички страни до златисто кафяв загар.

Извадете готовите пилешки трътки от шишчетата в тенджера с капак.

Поръсете с шарена мерудия и сол на вкус. Разклатете тенджерата покрита с капака, за да се овкусят трътките равномерно. Сервирайте готовото мезе за бира топло!

Насладете се на студено пиво и вкусни пилешки трътки на грил тиган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: