Неустоима торта Павлова

НикиНики
Мастър Шеф
5514k2k8472
Неустоима торта Павлова
Снимка: Ники
1 / 3
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6
"Наистина е неустоима тази торта Павлова - а и изглежда като от витрина на сладкарница"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците сипваме в стъклена купа и разбиваме до получаване на пяна, добавяме захарта.

Продължаваме да разбиваме до получаване на плътна и лъскава маса. Добавяме лимоновия сок, нишестето и ванилията. Разбиваме за още една минута.

Върху хартия за печене си очертаваме кръг с диаметър около 22 см. Обръщаме хартията с очертаното към дъното на тавата и сипваме сместа.

Разстиламе с лъжица, като правим вдлъбнатина за крема.

Загряваме фурната на 130 градуса. Пъхаме тавата, намаляваме на 110 градуса и печем за час и половина. След това изключваме фурната, отваряме я и оставяме тавата вътре да се охлади.

Приготвяме крема като разбиваме маскарпонето със сметаната и пудрата захар.

Прехвърляме напълно охладената целувка в чиния и пълним с крем.

Украсяваме целувчената торта с плодове.

Неустоимата торта Павлова е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: