gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с маскарпоне

Палачинкова торта с маскарпоне

НикиНики
Мастър Шеф
5504k2k8432
Палачинкова торта с маскарпоне
Снимка: Ники
1 / 7
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне70 мин.
Готвене80 мин.
Общо150 мин.
Порции8
"Всеки празник ще бъде още по-страхотен занапред, защото на масата ще има палачинкова торта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвоме всички продукти за палачинките и ги печем само от едната страна. Оставяме да се охладят.

За яйчения крем разбиваме жълтъците със захарта и нишестето до получаване на пяна. Добавяме топлото мляко и сметаната.

Слагаме на бавен огън и бъркаме непрекъсната за 6-7 минути да се сгъсти.

За другия крем шоколада разтопяваме на водна баня и го добавяме в яйчения крем.

Разбиваме леко маскарпонето, отделно разбиваме сметаната и я добавяме към маскарпонето. Добавяме кафето към яйчения крем.

Добавяме маскарпонето към крема и оставяме в хладилника за 5 часа.

Приготвяме си плодовете на тих огън в тенджера до омекване.

Оставяме в хладилника да се охлади. Започваме да си сглобяваме тортата, като редуваме палачинките и крема.

Завършваме с крем, изрязваме си краищата на палачинките и мажем хубаво с крем.

Поливаме тортата с плодовете и поръсваме с филираните бадеми. Оставяме в хладилника да стегне.

Палачинковата торта с маскарпоне е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: