Вкусни кюфтенца от карфиол

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Готвач
1618455373474
Вкусни кюфтенца от карфиол
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции20
"Карфиолени кюфтенца със сирене и кашкавал - разкош в чиния"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола от листата. Сипете вода в дълбока тенджера с малко сол и олио и сложете на котлона да заври. След като водата заври, сложете главата карфиол и варете 15- 20 минути.

Карфиолът не трябва да бъде напълно сготвен, но не трябва и да е суров. След като 15-те минути изтекат, извадете карфиола в купа в гевгир и оставете да се отцеди минимум за 30 минути.

Също така трябва и да е напълно изстинал. След като карфиолът е готов, го раздробете на малки розички. Когато го правите, отцеждайте с ръка, за да може цялата течност да бъде премахната.

Сложете карфиола в купа, сложете яйцата, нарязаните на ситно пера зелен лук, нарязания магданоз и чесъна, нарязан на дребно. След това добавете подправките и протеина. Объркайте хубаво, докато се получи еднородна смес.

След като сместта е готова и време да направим нашите зеленчукови кюфтенца. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната на 200 градуса.

Оформяйте кюфтенца с ръце и ги подреждайте в тавата на малко разстояние едно от друго. Печете до приятен златист загар.

Вкусните кюфтенца от карфиол са готови!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: