gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с телешка кайма и дебела заливка

Мусака с телешка кайма и дебела заливка

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Готвач
1588315493424
Мусака с телешка кайма и дебела заливка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Дори и да не обичате да готвите, задължително трябва да умеете да правите страхотна мусака като нашата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на кубчета.

Моркова обелете и настържете, а лука обелете и нарежете на ситно.

Сгорещете олиото в дълбок съд и добавете лука и морковите.

Размийте каймата с малко вода и я добавете в съда.

Бъркайте с телена бъркалка, докато стане на трохи. Овкусете с половината подправки и гответе, докато каймата се запържи.

След това добавете доматите от консерва, щипка захар и картофите, разбъркайте, добавете малко вода и гответе под капак, докато картофите се сварят.

След което махнете капака и гответе още няколко минути, докато течността изври. Добавете и магданоза.

Докато течността изври, си подгответе заливката - в купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол.

Добавете прясното мляко и добавяйте постепенно брашното, като бъркате добре, за да не останат бучки.

Прехвърлете мусаката в йенска тава и залейте със заливката за мусака, като разпределите навсякъде.

Печете мусаката в загрята на 180 °C фурна, докато се изпече заливката.

Да ви е сладко с тази мусака от картофи и телешка кайма.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: