gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Гъбена запеканка в йенска тавичка

Гъбена запеканка в йенска тавичка

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Готвач
1608395493424
Гъбена запеканка в йенска тавичка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Опитвали ли сте скоро такава разкошотия като тази гъбена запеканка?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги нарежете на филийки.

Лука обелете и нарежете на полумесеци. Чесъна обелете и нарежете на филийки. Моркова обелете и настържете.

В тиган разтопете маслото и сложете чесъна, лука, моркова и гъбите.

Овкусете със сол и пипер и гответе до пълна готовност. През това време в купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол.

Добавете млякото и брашното и разбъркайте.

Когато гъбите са готови, ги прехвърлете в йенска тавичка, залейте със заливката и разпределете навсякъде.

Сложете гъбената запеканка в загрята на 180 °C фурна до приятен златист загар.

Да ви е сладко с тази гъбена запеканка в йенска тавичка!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: