Чебуреки с извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Чебуреки с извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене28 мин.
Общо53 мин.
Порции14
"Хапвайте топли тези чебуреки за закуска и им се насладете!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тестото за Чебуреки с извара използвам брашно за баница, то е идеално за целта, тъй като прави тестото еластично и дава възможност да се разточи на тънко без да се къса.

Замесването става по стандартния начин, като първо брашното се пресява, прави се кладенче и в него се сипват водата и мазнината със солта. Единствената особеност е, че течността трябва да е затоплена до 60 градуса.

Омесва се гладко, еластично тесто и се оставя да почине и се отпусне. Завива се с кърпа, за да не изсъхва.

През това време се забърква плънката, която е нетипична за чебуреки, тъй като класическите се приготвят от месо/кайма.

Тези са с извара, което ги прави по-леки и подходящи за закуска.

Изварата може да комбинирате 50/50 с обикновена и кашкавалена, а защо не и да добавите сиренце.

Настърган кашкавал към плънката също прави баничките неустоимо вкусни.

Яйцата се чукват към изварата и се разбъркват. Плънката се посолява и е готова.

От тестото се късат парченца, намазват се с олио и се разточват на тънка, кръгла кора, подобна на кора за баница, но не чак толкова фина.

По половината на кръга се слага от плънката на тънък пласт и се прегъва и захлупва с ненамазаната половина. Притиска се с пръсти по краищата, а после хубаво се прищипва с вилица, подобно на пелмени.

Чебуреки се пържат в обилно количество олио на умерен до силен огън докато почервенеят приятно.

В тигана се пускат по максимум две банички, за да не спада температурата.

Стават хрупкави, с изкусителна коричка и мека вътрешност.

Хапвайте ги топли за закуска и им се насладете!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: