Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашен Айвар с патладжан

Домашен Айвар с патладжан

ZokaZoka
Новак
1321
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен Айвар с патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
225 мин.
Порции
22
"Кой ще откаже филийка хляб намазана с туко що приготвен домашен айвар?"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг месести
  • патладжани - 2 кг
  • вода - 3 л
  • оцет - 500 мл
  • олио - 500 мл
  • захар - 250 г
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се обелват и нарязват на ситно.

Обелете патладжана и го нарежете на парчета.

Смесете водата, оцета, солта и захарта и сложете да се вари. Когато заври, добавете чушките и патладжана и варете до омекване.

След това прецедете, смелете и запържете в олиото, докато течността се изпари.

Когато лютеницата получи необходимата плътност, тя се изсипва в топли буркани и се оставя в топла фурна.

Затворете бурканите на следващия ден.

Домашният Айвар с патладжан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: