Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лапад с пушено месо и нахут

Лапад с пушено месо и нахут

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Лапад с пушено месо и нахут
Снимка: Lenka
1 / 3
22/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Вкусна лападена чорба с пушено месо и нахут - сигурни сме, че ще ви хареса ="

Необходими Продукти

  • лапад - 1 кг
  • пушено месо - 400 г
  • нахут - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • вегета - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - според нуждите
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нахута във вода да престои една нощ. Измийте и лапада за супата.

Сложете нахута с пушеното месо да се готви за около час. Нарежете лапада на по-дебели парчета и добавете към нахута.

Сложете зехтина в тигана, нарежете лука на малки кубчета и го сложете в зехтина да къкри за няколко минути, след което добавете ситно нарязания чесън.

Оставете да къкри още няколко минути, добавете брашно, разбъркайте, след което разредете малко с водата, в която се варят лада и нахутът.

Изсипете сместа в тенджерата със лапада, разбъркайте и добавете вегетата и пипера, след което варете още няколко минути.

Можете да сервирате лапада с пушеното месо и нахут с кисело мляко или заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: