Чебуреки със зеле
Čebureki sa kupusom

Чебуреки със зеле

НикиНики
Мастър Шеф
6955k2k2k2
Чебуреки със зеле
Снимка: Ники
1 / 3
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции20
"Чебуреки със зеле, които са ни на сърце и то много"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • водка - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • пънка
  • зеле - 600 г прясно
  • моркови - 2 с.л. настъргани
  • лук - 1 бр.
  • олио - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме водата добавяме водката, солта, олиото и яйцето. Разбиваме продуктите добре.

Брашното пресяваме и добавяме към течната смес. Омесваме си тесто, което не трябва да лепне, ако е необходимо, добавяме още брашно.

Готовото тесто поставяме в хладилника за 40 минути.

Зелето, лука и зелените подправки нарязваме на ситно, задушаваме ги заедно с настърганите моркови.

Овкусяваме със сол черен пипер.

Задушаваме до омекване на зеленчуците.

Тестото разделяме на равни топки, разточваме всяка една, изрязваме си кръг, поставяме част от плънката и сгъваме чебуреките.

Загряваме си мазнина и пържим до златисто чебуреките със зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: