gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Японски шоколадов крем карамел

Японски шоколадов крем карамел

Японски шоколадов крем карамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции12
"Японски шоколадов крем карамел, който сме нетърпеливи да опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете карамела, като разтопите захарта в касерола на среден котлон. Изключете и разпредете в подходящи огнеупорни чашки.

За направата на крема ви трябва голяма купа, в която да счупите яйцата. Разбийте с тел. Добавете захарта и прясното мляко.

Разпределете върху карамела. Оставете във всяка чашка място и за шоколадовата смес.

За да я направите, първо, разбийте яйцата със захарта до пухкав крем.

Без да спирате да бъркате, но на бавни обороти добавете брашното, какаото, Бейлиса и меда.

Изключете и разпределете в чашките. Подредете ги в тава за печене.

Налейте студена вода и печете оригиналния крем карамел на водна баня в студена фурна на 160 °C за около час.

Задължително охладете японския шоколадов крем карамел, преди да сервирате, за няколко часа или нощ в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: