Панирани сини сливи
Pohovane suve šljive
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Панирани сини сливи

Панирани сини сливи

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7453k2886
Панирани сини сливи
Снимка: Anonymous
1 / 4
27/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"Пържени сини сливи? Като понички, казваш? Така че се пригответе да ги опитате!"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 500 г сушени
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 г
  • мляко - 100 мл
  • пудра захар - 100 г
  • олио - приблизително 1/2 л
  • ром - 100 мл
  • сол - щипка
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Най-добре е да си купите сушени сини сливи без костилки, но ако имат костилка, сложете я да ври за кратко и след това отстранете костилката. Варените сливи трябва да се охладят и отцедят добре.

Смесете добре яйцата, захарта, солта, рома, брашното и млякото, така че да не е на бучкиа, а гладка смес панировка.

В чиния сложете малко брашно за овалване на сливите.

Охладените сливи оваляйте в брашното, така че да залепнат по-добре за сместа.

Потопете сливите в панировката, извадете ги с лъжица и ги сложете малките плодови бухтички да се запържат в сгорещеното олио.

Поставете върху хартиена салфетка, за да попият панираните сини сливи излишното масло.

Когато поничките са готови ги поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: