Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Моят домашен бял хляб

Моят домашен бял хляб

StefanStefan
Готвач
10039474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моят домашен бял хляб
Снимка: Stefan
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Вече усещаме приятната миризма, която излиза от фурната ..."

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • мая - 25 г
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, топлата вода и захарта, разбъркайте, оставете настрана за 10 минути.

Смесете брашното, солта, втасалата мая и смесете на ръка.

Омесете тестото. Оставете тестото да почине 30 минути.

Разделете на две топки и ги оформете на хляб.

Поставете върху хартия за печене и оставете да престои 60 минути.

Печете на 180 градуса за 20 до 30 минути.

Опитайте Моят домашен бял хляб - ще ви хареса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: