gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Обърнато суши с хайвер от сьомга

Обърнато суши с хайвер от сьомга

EvgeniaEvgenia
Помощник Готвач
705551912592
Обърнато суши с хайвер от сьомга
Снимка: Evgenia
1 / 3
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции2
"Време е за домашно суши с хайвер от сьомга - кой би го отказал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза за суши под струя течаща, хладка вода за около 15 минути. Оставяме го да изсъхне за около час. После го варим в тенджера с капак.

Щом заври водата, намаляваме мощността на котлона до най-ниската степен и ври така, докато поеме водата. Отстраняваме ориза от котлона и го оставяме за 20 минути да се задуши.

Загряваме оризовия оцет със захарта и солта, и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.

Преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа.

Взимаме подложка от бамбук за редене на суши. Поставяме кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме я цялата с ориз и поръсваме със сусам.

Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, ред сьомга, ред краставица, ред крема сирене.

След което завиваме на стегнато руло. Режем с нож на малки рулца, които покриваме с хайвер от сьомга. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Оризът също разстиламе с мокри ръце. Поднасяме със соев сос.

Добър апетит с Обърнато суши с хайвер от сьомга!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: