Средиземноморски шишчета
Mediteranski ražnjići
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Средиземноморски шишчета

Средиземноморски шишчета

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k811
Средиземноморски шишчета
Снимка: Sanja Čipčić
1 / 5
28/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции11
"Вкусно, по-вкусно, най-вкусно... средиземноморски шишчета с чери домати и тиквички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди всичко пригответе маринатата за пилешко:

Нарежете месото на кубчета със среден размер (ако са твърде малки, няма да могат да се набодат на шишчетата, ако са големи, няма да се изпекат добре), след това ги сложете в дълбок съд с капак.

В съда сложете всички съставки за маринатата - горчицата, магданоза, солта, пипера, чесъна, зехтина и разбъркайте добре всяко парченце месо да се покрие с марината, похлупете и оставете за нощ в хладилника.

*Месото може да престои в маринатата и 2-3 часа, но колкото по-дълго стои, толкова по-сочно ще бъде.

Измийте тиквичката, отрежете краищата, след това я разделете през средата и всяка половина нарежете на полумесеци с дебелина около 5 мм.

Чери доматите измийте и нарежете на половинки. Вземете дървено шишче и подредете: тиквичка, бяло месо, чери домати х2 и завършете с тиквичка.

Наложете хартия за печене на дъното на тава и залейте пилешките шишчета със зехтин.

Печете в предварително загрята фурна на 200 °C, 15 минути. Обърнете ги и полейте отново със зехтин и печете още 15 минути (докато станат златисти на цвят).

Средиземноморските шишчета са готови.

*Може да ги печете и на скара, тиган, грил тиган.

*Може да комбинирате и други зеленчуци по желание, например червен лук и чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: