Начин на приготвяне
За тези пълнени патладжани вземаме си патладжаните и разрязваме по дължина.
След това си правим една решетка с помощта на ножа.
Намазваме ги с олио и поръсваме със солта.
Поставяме ги във фурната на 180 °C за 35-40 минути.
През това време си приготвяме плънката.
Обелваме си доматите и ги нарязваме на ситно.
Свинското месо също нарязваме на ситно.
Пипера почистваме и него нарязваме.
Поставяме тиган на печката и по ред запържваме първо месото, след него лука, пипера и доматите.
Обелваме си чесъна и пасираме и него добавяме.
През това време печеният патладжан е готов.
Вадим от фурната и започваме да вадим цялата вътрешна част.
След като сме я извадили, я нарязваме и прибавяме към плънката, като добавяме сол, черен пипер и малко олио.
Отново разбъркваме и започваме да пълним лодките, които се получиха от патладжана.
Когато са готови, поръсваме сочните пълнени патладжани с настъргания кашкавал и поставяме във фурната.
Печем до желания загар патладжан с плънка от свинско месо.