gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Десерта на Златка Димитрова с печена тиква

Десерта на Златка Димитрова с печена тиква

Десерта на Златка Димитрова с печена тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
"Искате ли да си хапнете нещо вкусно и изпитано? - Тогава се доверете на десерта с тиква на Златка Димитрова"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този уникален крем маскарпоне обелете, измийте и нарежете тиквата на парчета в тавичка за печене.

Поръсете с малко захар и 1 с.л олио или краве масло. Изпечете я до готовност във фурната.

Извадете и охладете напълно. Пасирайте я добре или намачкайте с преса за картофи.

В касерола разтопете кравето масло и добавете захарта. При непрекъснато бъркане се изчаква до получаване на карамел.

Добавете прясното мляко. Продължете бъркането до разтваряне на карамела. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади.

В купа смесете маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.

Разбъркайте с миксер до еднородна смес.

В подходящи чашки започнете да редите крема с тиква сложете на дъното малко от тиквата, крем, настърган шоколад и от карамелената смес.

Отново тиква и така до запълване на чашките, като завършите с крема.

Поръсете със смлени орехи и оставете десерта на Златка Димитрова с печена тиква в хладилника за кратко да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: