Пълнен патладжан с кайма и бешамел
Patlidžan punjen mlevenim mesom i bešamelom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнен патладжан с кайма и бешамел

Пълнен патладжан с кайма и бешамел

Пълнен патладжан с кайма и бешамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
"Нашият съвет е да приготвяте почти всяка седмица пълнени патладжани, защото са наистина много, много вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и разрежете през средата.

Направете разрези по дължината (вътрешната част). Полейте с малко зехтин и поставете в тавичка за печене (поставя се с кората на горе).

Изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20-30 минути.

Извадете и издълбайте патладжаните. Нарежете месестата част.

В тиган загрейте 2-3 с.л зехтин и запържете лука.

Добавете каймата и подправките. Запържете я много добре, почти до златисто.

Сложете месестата част на патладжаните и кетчупа. Изчакайте 5 -10 минути изключете.

Напълнете патладжаните със сместа и подредете в тавичка за печене.

В касерола запържете брашното в кравето масло за бешамела до златисто.

Разредете с прясното мляко. Ако желаете по гъст, сложете по-малко количество мляко.

Добавете подправките, изчакайте 1-2 минути и изключете.

Бешамела сложете върху каймата, поръсете с кашкавал и печете пълнените патладжани в загрята фурна на 190 °C до готовност.

Пълнен патладжан с кайма и бешамел - уникална класика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: