Телешки език в заквасена сметана
Teleći jezik u kiseloj pavlaci
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки език в заквасена сметана

Телешки език в заквасена сметана

НикиНики
Мастър Шеф
6385k2k1k2
Телешки език в заквасена сметана
Снимка: Ники
1 / 4
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции2
"Телешки език, приготвен в заквасена сметана - хапнете за мезе или като основно ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме вода, добавяме копъра, чесъна, сол и зърна черен пипер, добавяме езика и варим до готовност.

Готовия език обелваме и натриваме с малко сол, увиваме в пергаментова хартия, да абсорбира солта.

Нарязваме езика на ивици.

В тиган си загряваме масло, добавяме заквасената сметана, бял пипер, копър, магданоз.

Готвим сочния телешки език под капак за около 15 минути.

Поднасяме езика с гарнитура по-избор поръсени с пресни подправки.

Супер ретро рецепта - телешки език в заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: