Начин на приготвяне
Козето прясно мляко се затопля леко и се сваля от огъня. Прибавя се кафявата захар.
Разбърква се много добре и се оставя захарта да се разтопи, след което се прибавя водата.
Слага се на котлона и при продължително бъркане се вари до кипване. След като кипне, се прибавят лимоновият сок и ГХИ.
Сиропът се разбърква много добре и се вари на среден огън 10 мин., след което се сваля от котлона.
Оставя се да изстине, като не се покрива с капак, капките вода, които се образуват по капака, ще захаросат сиропа.
Тенджерата със сиропа се покрива с решетъчен капак. След като изстине с половината сироп се залива всяка една роза.
Оставя се да попие 10 мин., след което се прибавя още малко сироп към вкусния кадаиф.
Оставя се да попие, като периодично се долива сироп при необходимост.
Гюл кадаифът с кафява захар и козе мляко се оставя да изстине 1 час, след което може да се сервира.