Млечните кифлички на баба
Domaće puter kiflice i rol viršle
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Млечните кифлички на баба

Млечните кифлички на баба

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7503k2978
Млечните кифлички на баба
Снимка: Ivana
1 / 9
19/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене25 мин.
Общо145 мин.
"Те са невероятно меки и ароматни, просто са неустоими!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте захарта и маята в топло мляко и оставете да се активира.

В купа разбийте яйцето с олиото и киселото мляко, след това добавете активираната мая и постепенно добавяйте брашното и солта, като разбърквате.

Месете с кухненски робот, докато се образува гладко тесто. Няма да е солидна топка, достатъчно е да не се придържате на допир. Оставете за 1 час да втаса.

Разстелете тестото в правоъгълна форма, след това настържете 2/3 от маслото на 2/3 и сгънете дясната част, а след това и лявата част по средата, след това я сгънете наполовина и оставете за около 15 минути покрита с прозрачно фолио.

След това намажете отново, настържете останалото масло в половината от тестото, сгънете и намажете още малко във формата на правоъгълник.

Подрежете ръбовете и увийте тези ленти около 4 мини наденички. Разрежете останалото тесто по дължина на 4 части (наполовина, след това наполовина, за да бъдат равни), а след това напречно в средата. Нарежете всеки получен правоъгълник по диагонал и навийте на кроасан.

Получени са 16 кифли и 4 кренвришки.

Подредете навитите кифли върху лист за печене, покрийте със стреч фолио и оставете да почине за около 20 минути. Намажете с разбития жълтък с малко мляко и поръсете със сусам по желание. По желание добавете солен или сладък пълнеж, но ние харесваме пухкавите кифлички без плънка.

Печете в предварително загрята фурна на 200 °C за 10 минути, докато втасат и покафенеят леко, след това увеличете до 240 °C и печете още 10 минути.

Домашно приготвени млечните кифлички на баба се сервират горещи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: