Зеленчукови енчилади

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Зеленчукови енчилади
Снимка: Ники
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Още сега се залавяме с тези зеленчукови енчилади, нямаме търпение да си ги хапнете"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен лук - 3 пера
  • подправки - пресни
  • сол
  • тортила - 2 бр.
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана почистваме измиваме и нарязваме на ситни кубчета, посоляваме го и оставяме в гевгир да си пусне черния сок.

Домата, лука, чушките също почистваме и нарязваме на дребно. В голям тиган си загряваме мазнина, задушаваме зеленчуците, добавяме нарязаните на ситно зелени подправки и овкусяваме със сол.

В тортилите си поставяме от плънката за нашите енчилади, може да добавим и зехтин, поръсваме с настърган пармезан и завиваме на руло.

Запичаме зеленчуковите енчилади в тиган от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: